معرفی نظریه گن (Gann) و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال فارکس(بخش دوم)

استراتژی معاملاتی با گن فن

با استفاده از گن فن می‌توان نقاط ورود و خروج در نمودار را شناسایی کرد و به مدیریت صحیح حد ضرر پرداخت.

نحوه ورود

برای وارد شدن به معامله با گن فن دو روش وجود دارد، یکی در هنگام شکست خطوط و دیگری برگشت قیمت به هنگام برخورد با خطوط.

حد ضرر

در معاملات اهرمی برای حفاظت از حساب خود، باید حد ضرر را در معاملات رعایت کنید. در ادامه چند ایده برای تعیین حد ضرر در هر دو روش ورود بیان می‌کنیم.

– حد ضرر در شکست خطوط: در این روش حد ضرر خود را فراتر از کف / سقف قبلی قرار دهید.

– حد ضرر در برگشت از خطوط: در این روش حد ضرر خود را باید فراتر از جدیدترین کف / سقف ایجاد شده قرار دهید.

حد سود

حال که نحوه ورود و محافظت از معامله را فرا گرفتید به نحوه برداشت سود می‌پردازیم.

– حد سود در شکست خطوط: حداقل حد سودی که در این روش می‌توانید تعیین کنید، زاویه حمایتی / مقاومتی بعدی است.

– حد سود در برگشت از خطوط: در این روش نیز مشابه روش قبل می‌توانید حد سود خود را تعیین کنید.

حال بیایید تمامی این توضیحات را در مثالی مرور کنیم:

در تصویر فوق مشاهده می‌کنید که گن فن بر روی روندی نزولی از جفت ارز EURUSD اعمال شده است. خط آبی ضخیم، پایه محاسبات را شکل می‌دهد. خطوط مشکی نقاطی را نشان می‌دهند که طبق استراتژی باید وارد معامله شویم. خطوط قرمز، نقاط حد ضرر و دایره‌های سبز هم نقاط حد سود هستند. با استفاده از تحلیل گن در این نمودار ۳ معامله باز شده است. اولین معامله زمانی است که قیمت از خط ۱×۱ عبور می‌کند. کندلی که در بالای این خط بسته می‌شود، نشان دهنده سیگنال ورود است و حد ضرر هم در نزدیکی کف قبلی قرار می‌گیرد. معامله هم تا زمانی که قیمت به خط بعدی یعنی ۱×۲ برسد، باز می‌ماند.

قیمت سطح ۱×۲ را نمی‌شکند و از آنجا برمی‌گردد. با شکست حمایتی که در این ناحیه وجود دارد، باید وارد معامله فروش شویم. حد ضرر درست در بالای سقف اخیر قرار می‌گیرد. معامله هم تا زمانی که قیمت خط ۱×۲ را نشکسته باز می‌ماند. حد سود در این معامله همان‌طور که مشاهده می‌کنید تقریبا در همان سطح ورود قرار دارد که منجر به سربه‌سر بسته شدن آن می‌شود.

با بسته شدن کندل در بالای زاویه ۱×۲، بازهم سیگنال خرید صادر می‌شود. حد ضرر در این معامله، پایین کف قبلی قرار می‌گیرد و معامله تا زمان رسیدن قیمت به زاویه بعدی باز می‌ماند.

استراتژی معامله با گن گرید

در ادامه بحث به معرفی نحوه ورود، تعیین حد سود و حد ضرر با استفاده از ابزار گن گرید می‌پردازیم. برای ورود به معامله با این ابزار دو روش داریم که همانند گن فن، شکست و برگشت از خطوط شبکه است.

شکست سطوح شبکه: در صورت شکست سطوح شبکه می‌توانید در همان جهت وارد معامله شوید. توجه کنید که بلافاصله بعد از شکست وارد نشوید و کمی صبر کنید تا قیمت در آنجا خود را تثبیت کند. معمولا صبر کردن برای تشکیل یک کندل دیگر به غیر از کندل شکست، منطقی به نظر می‌رسد.

برگشت از سطوح شبکه: با برگشت قیمت از سطوح شبکه می‌توانید در همان جهت وارد معامله شوید، اما همانند روش قبل با تشکیل یک کندل اضافی، منتظر تایید برگشت بمانید.

حد ضرر

در این روش نیز برای حفاظت از حساب خود باید از حد ضرر استفاده کنید. در دو سناریو موجود، حد ضرر این‌گونه تعریف می‌شود:

– حد ضرر در شکست سطوح: حد ضرر خود را فراتر از کف / سقف قبلی قرار دهید.

– حد ضرر در برگشت از سطوح: در این روش حد ضرر خود را باید فراتر از جدیدترین کف / سقف ایجاد شده قرار دهید.

حد سود

اما تا چه زمانی باید در معامله با این روش بمانیم؟

– حد سود در شکست سطوح: حداقل زمانی که در این سناریو برای ماندن در معامله تعیین می‌شود، رسیدن قیمت به سطح بعدی در شبکه است.

– حد سود در برگشت از سطوح: در این روش نیز مشابه روش قبل می‌توانید حد سود خود را تعیین کنید.

حال به سراغ مثالی می‌رویم تا قواعد ذکر شده را به‌ صورت عملی مشاهده کنیم:

در تصویر فوق نمودار روزانه جفت ارز AUDUSD را مشاهده می‌کنیم که با دو سقف پیاپی به سطوح پایین می‌رسد. این دو سقف که با خط آبی ضخیم مشخص‌ شده‌اند، اساس گن گرید ما را تشکیل می‌دهند. در اینجا ۴ سیگنال معاملاتی داریم. خطوط افقی سیاه روی تصویر لحظاتی را نشان می‌دهند که باید معاملات را باز کرد. خطوط قرمز افقی حد ضرر و دایره‌های سبز حد سود هستند.

نخستین معامله بر اساس این روش، فروش است. حد ضرر بالای سقف آخر قرار گرفته و معامله تا زمان رسیدن به سطح بعدی باز می‌ماند.

معامله بعدی با شکست سطح بعدی باز می‌شود. قیمت به حد ضرر این معامله نزدیک می‌شود، اما روند نزولی دوباره از سر گرفته می‌شود و به حد سود می‌رسد.

در ادامه روند معکوس می‌شود و یک سطح را رو به بالا می‌شکند. سیگنال خرید صادر شده است و حد ضرر در زیر کفی قرار می‌گیرد که هنگام تغییر روند ایجاد شد. این معامله هم تا زمانی که قیمت به مقاومت موازی بعدی در شبکه برسد، باز می‌ماند.

زمانی که این اتفاق رخ داد، قیمت یک جهش سریع به پایین انجام می‌دهد و فرصت فروش دیگری فراهم می‌کند. از سقف اخیر برای تعیین حد ضرر استفاده می‌کنیم و تا زمانی که حد ضرر فعال نشد، در معامله می‌مانیم.

حال بیایید با بهره‌گیری از این ابزار، دو استراتژی متفاوت کوتاه‌مدت و بلندمدت را بررسی کنیم.

استراتژی کوتاه‌مدت

این استراتژی بسیار ساده بوده و بر اساس خطوط گن فن و پرایس اکشن توسعه‌ یافته است. شکست زاویه ½ گن فن در این استراتژی بسیار مهم است. تایم فریم‌های مناسب برای این استراتژی M5 و M15 هستند.

– سناریوی خرید

ورود: ابتدا با استفاده از گن فن یک خط روند صعودی رسم کنید. اگر قیمت با کندل گاوی قدرتمندی خط ½ را شکست، به دنبال خرید باشید.

حد ضرر: حد ضرر خود را با فاصله ۵-۱۰ پیپی، در زیر خط ۱/۱ قرار دهید.

حد سود: با محاسبه ریسک به ریوارد ۱ به ۳، حد سود خود را تعیین کنید. یا بر اساس نمودار، خطوط ۱/۳ یا ۱/۴ را به‌ عنوان هدف معامله قرار دهید.

-سناریوی فروش

ورود: ابتدا با استفاده از گن فن یک خط روند نزولی رسم کنید. اگر قیمت با کندل خرسی قدرتمندی خط ½ را شکست، به دنبال فروش باشید.

حد ضرر: حد ضرر خود را با فاصله ۵-۱۰ پیپی، در بالای خط ۱×۱ قرار دهید.

حد سود: با محاسبه ریسک به ریوارد ۱ به ۳، حد سود خود را تعیین کنید. یا بر اساس نمودار، خطوط ۱/۳ یا ۱/۴ را به‌عنوان هدف معامله قرار دهید.

استراتژی بلندمدت

در این روش علاوه بر گن فن از میانگین متحرک ۲۰ روزه نیز استفاده می‌کنیم. اندیکاتور جدید در تعیین نقاط ورود و خروج به ما کمک می‌کند. این استراتژی برای تایم فریم‌های H4 و D1 مناسب است.

– سناریوی خرید

ورود: ابتدا با استفاده از گن فن یک خط روند صعودی رسم کنید. اگر قیمت پس از برخورد به خط ۱/۱ به بالای میانگین متحرک ۲۰ روزه رسید و بالای آن تثبیت شد، می‌توان اقدام به خرید کرد.

حد ضرر: حد ضرر خود را با فاصله ۵-۱۰ پیپی، در زیر خط ۱/۱ قرار دهید.

حد سود: با محاسبه ریسک به ریوارد ۱ به ۳، حد سود خود را تعیین کنید و یا هرگاه قیمت به زیر میانگین متحرک ۲۰ روزه رفت، از معامله خارج شوید.

– سناریوی فروش

ورود: ابتدا با استفاده از گن فن یک خط روند نزولی رسم کنید. اگر قیمت پس از برخورد به خط ۱/۱ به زیر میانگین متحرک ۲۰ روزه رفت و زیر آن تثبیت شد، می‌توان اقدام به فروش کرد.

حد ضرر: حد ضرر خود را با فاصله ۵-۱۰ پیپی، در بالای خط ۱/۱ قرار دهید.

حد سود: با محاسبه ریسک به ریوارد ۱ به ۳، حد سود خود را تعیین کنید و یا هرگاه قیمت به بالای میانگین متحرک ۲۰ روزه رفت، از معامله خارج شوید.

مزایا و معایب این روش

مزایا:

  • توانایی تشخیص برگشت قیمتی بزرگ
  • توانایی شناسایی معاملاتی دقیق
  • معاملات بر اساس استراتژی شکست با بهره‌گیری از اندیکاتور گن فن، بسیار موثر است.

معایب:

  •  به‌عنوان یک تازه‌کار، فهم این روش کمی سخت است
  • برای استفاده از این روش، باید محاسبات پشت آن را درک کرد
  • سیگنال‌های خرید و فروش اشتباه در برخی موارد

در خاتمه

  • نظریه گن بر اساس تلاش‌های ویلیام دلبرت گن بنا شده است. این نظریه رویکرد معاملاتی مبتنی بر ریاضیات هندسی است.
  • استراتژی گن نشان می‌دهد که زوایای هندسی که بر اساس حرکات قیمت ترسیم می‌شوند، می‌توانند نقش حمایتی مقاومتی داشته باشند.
  • نظریه گن معتقد است که روندهای ۴۵ درجه، پایداری و اطمینان بالاتری دارند. به همین دلیل ابزارهای این نظریه زمانی که بر زاویه ۴۵ درجه اعمال شوند، دقت بالاتری دارند.
  • دو مورد از محبوب‌ترین ابزارهای گن:
    • گن فن: بر اساس روندهای موجود در نمودار
    • گن گرید: بر اساس دو نقطه موجود در نمودار

 

  • ابزارهای گن در تایم فریم‌های بالا، عملکرد دقیق‌تری دارند.
  • کاربرد اصلی گن فن و گن گرید این است که به‌عنوان سطوح مقاومتی حمایتی به تشخیص شکست‌های احتمالی کمک کنند.
  • یک معامله‌گر می‌تواند ابزارهای گن گرید و گن فن را به شرح زیر ترکیب کند:
    • زمانی که قیمت به سطوح گن فن یا گن گرید رسید، وارد معامله شود.
    • حد ضرر فراتر از کف / سقف قبلی قرار می‌گیرد.
    • تا زمانی که قیمت به سطوح بعدی نرسیده است، می‌توان در معامله ماند.
  • هنگام باز کردن معامله به این روش‌ها دقت کنید که قیمت علاوه بر کندلی که شکست را انجام داده، توسط حداقل یک کندل دیگر تایید شود تا احتمال موفقیت شما بالاتر برود.

نظریه‌های گن به دلیل ذات تغییرناپذیرشان، همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرند و در تعیین نقاط برگشتی موفق عمل می‌کنند. معامله‌گران می‌توانند از روش‌های گن در ترکیب با سایر روش‌ها برای پیش‌بینی قیمت استفاده کنند.

منبع: forextraininggroupfxtechlab


بیشتر بخوانید:استراتژی‌های معاملاتی که انقلاب به پا کردند(بخش اول)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا